torstai 29. huhtikuuta 2010

Herrasväen pikkuleivät


200g margariinia tai voita
1dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
1/2tl leivinjauhetta

vadelmahilloa
sokeria/tomusokeria

Vaahdota margariini ja sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
Kääri taikina kelmuun ja anna jäähtyä hetken jääkaapissa.

Kaulitse taikina ja ota muotilla haluamiasi kuvioita.
Paista uunin keskiosassa noin 8-10 min.
Nosta pikkuleivät jäähtymään ritilälle ja laita pikkuleivälle vadelmahilloa ja toinen pikkuleipä päälle.
Pyörittele pikkuleivät sokerissa tai sirottele tomusokeria päälle.


Mustaherukka-suklaa kakku


Musteherukka-suklaa kakku on valmistettu digestive pohjan päälle, ensin suklaamousse ja siihen hyydytetty mustaherukkamousse päälle.
Reunoilla suklaasta "pitsi"reunat ja ruusut marsipaania.

Kinuskikakku



Tämä kakku on vaarini hautajaisiin tehty.
Päällä kinuski, välissä omenamousse, jossa hieman sitruunan mehua.
Päällä koristeena marsipaanista valmistettuja kalloja.

Lippiskakku



Meillä juhlittiin maanantaina vanhimman pojan 8-vuotis synttäreitä, vieraina olivat pojan luokkakaverit.
Kakkuna pojille tarjottiin lippiskakkua, koska päivänsankarin mieleen on suoralipat =)
Täytteenä on mansikkamoussea ja päällinen on sokerimassaa.
Hieman on lippiksessä ryppyjä ja vähän alkoi sokerimassa ns. sulamaan kakun pinnassa, mutta vieraille se maistui.

sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Laukkukakku





Kummityttöni täytti 14-vuotta ja halusi juhliinsa kakun. Tähän kakkuun olin saannut jo ajatuksen aikaisemmin, mutta nyt pääsin sen toteuttamaan.
Välissä kuningatar-mousse ja päällä vaaleanpunaista ja mustaa sokerimassaa.
Onnea Ninni!!!

Heppa-kakku



Tein tilauksesta ensimmäisen heppa-kakkuni ja tämän näköinen siitä tuli.
Itse olen lopputulokseen tyytyväinen
Kakku on samantyylinen kuin Bart-kakku eli mansikkamousse ja kinuski päällä, reunoilla Flora vispi pursotukset.
Onnea Pihla!!

Tyttöjen illan kakku

Siskoni ystävineen vietti tyttöjen iltaa, ja olihan sinne saatava jotain hauskaa, mutta hyvää jälkkärikisi.
Valmistui sitten tälläinen pippelikakku.
Pohja on tumma kääretorttupohja, välissä vadelmamousse ja päällinen on sokerimassaa värjättynä sopivan väriseksi.
Unohtamatta valkosuklaata, jota kuvan alalaidassa näkyy =)
Toivottavasti tytöille maistui ja oli kivaa =)

Ristiäiskakku



Lauantaina tuli tehtyä ristiäiskakku pienen tyttövauvan ristiäisiin.
Välissä mangososeesta, vanilja- ja sitruunarahkasta, kermasta ja sitruunasta valmistettua täyte.
Päällä Flora vispiä värjättynä hennon vaalenapunaiseksi, koristeet marsipaania.

sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Bart kakku



Tämä kakku lähti Kasperin 12-vuotis syntymäpäiville.
Välissä mansikkamousse, kostutettu vanilja-maidolla.
Kuorrute kinuskia ja reunoilla Flora vispiä.
Koristeet marsipaania ja sokerimassaa.
Kirjaimet on pikeeriä, joka on värjätty elintarvike värillä.
Onnea viellä synttärisankarille!

Raikas hyytelökakku


Tämän hyytelökakun tein lauantai-illan vieraille. Kakussa on vähän mitä kaapista löytyi, mangososetta, sitruuna- ja vaniljarahkaa, Flora vispiä ja sitruunaa ja tietenkin liivatetta.
Keksi pohja on tehty valkosuklaalla päällystetyistä suklaakekseistä.
Näistä aineksista syntyi raikas hyytelökakku.

tiistai 13. huhtikuuta 2010

Sitruuna- ja tiikerimuffinssit




Tässä eräänä päivänä kävin Ikeassa ja sieltä matkaani tarttui mukaan muffinssi vuoka, jolla saa ihan korkeita muffinsseja aikaan.
Vuokaa oli kokeiltava mahdollisimman nopeasti.
Tein sitruuna- ja tiikerimuffinsseja, jotka tekivät kauppansa hyvin nopeasti.
Tiikerimuffinssit on valmistettu perus tiikerikakun ohjeella ja päällä on mokkapalojen kuorrutetta sekä marsipaani kukkanen.
Sitruunamuffinssien ohjeen olen joskus löytänyt Sunnuntain resepteistä, päällä on tomusokeri-sitruunan mehu kuorrutus.

keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Valkosuklaa-lime muffinssit


Eilen oli vanhimman poikamme nimipäivät ja piti varalta tehdä jotain tarjottavaa jos joku yllättäen tulisikin kylään.
Tulihan niitä vieraita ja tarjosimme sitten valkosuklaa-lime muffinsseja joissa oli koristeena kermavaahtoa, nonpparelleja ja värjätystä valkosuklaasta tehtyjä koristeita.

  • 100g margariinia
  • 1,5dl sokeria
  • 1 muna
  • 1prk lime-valkosuklaa rahkaa
  • 3dl vehnäjauhoja
  • 2tl leivinjauhetta
  • 2tl vaniljasokeria
  • valkosuklaata 1 pala/muffinssivuoka
Margariini ja sokeri vaahdotetaan, lisätään muna hyvin vatkaten. Lisää maustettu rahka ja kuivat aineet.

Annostele muffinssivuokien pohjalle taikinaa, laita päälle pala valkosuklaata ja peitä taikinalla.
Paista 200 asteessa n. 15min.
Anna jäähtyä ja koristele.

Vauva koriste



Tämmöinen vauva koriste tuli tehtyä, jos vaikka joskus sitä tarvitsee jonkin kakun päälle.
Koriste on tehty valkoisesta marsipaanista jota värjäilin sopivan väriseksi.



maanantai 5. huhtikuuta 2010

Sitruunainen juustokakku



Tässä raikas sitruunainen juustokakku, jonka päällä on appelsiini kiille ja reunoilla suklaata.
Tämä ohje on helposti muunneltavissa eri makuiseksi kakuksi, esim. mango, appelsiini, vadelma jne. Ja pohjaankin voi laittaa eri keksejä, tässä kakussa Dominoita, mutta kaurakeksit tai vaikka Digestivitkin sopisivat, mutta silloin muista laittaa rasvaa hieman enemmän.
Tämä kakku on tehty n. 20cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan, jolloin kakusta tulee korkeampi ja omasta mielestäni näyttävämpi.

Pohja:

  • 200g Dominoita
  • 50g Sulatettua voita
Täyte:
  • 5 liivatelehteä
  • 4dl Flora vispiä
  • 400g sitruuna tuorejuustoa
  • 3/4 dl sokeria
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 1 sitruunan raastettu kuori
Murskaa Dominot ja lisää siihen sulatettu voi. Levitä keksi-voi seos irtopohja vuokaan. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen, vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto, sokeri ja kuori raaste.
Kiehauta sitruunan mehu ja liota siihen liivatteet, lisää ohuena nauhana kerma-tuorejuusto seokseen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia, mielummin yön yli.

Appelsiini kiille:
  • 3 liivatelehteä
  • 3dl appelsiinimehua
Liota liivatteet kylmässä vedessä. Mittaa appelsiini mehusta 1/2dl kattilaan ja kiehauta, lisää liivatteet ja sulata ne mehun joukkoon.
Lisää liivate-mehu seos lopun mehun joukkoon ja anna jäähtyä, mehu ei saa olla kuumaa kun sen lisää kakun päälle.
Lusikkaa apuna käyttäen kaada liivate kakun päälle ja anna hyytyä n. 3 tuntia.


perjantai 2. huhtikuuta 2010

Mokkapalat


Tämä taitaa olla lähes jokaisen herkku ja jokaisella on oma reseptinsä tehdä mokkapaloja.
Meillä on ihastuttu tähän reseptiin, pohja on ihanan kuohkea ja suklainen ja kuorrute taas on voimakkaan kahvin makuinen. Kuorrutteeseen ei tule ollenkaan kaakaojauhetta, mutta voihan sitä lisätä jos mielitekee.

Pohja:
  • 4 munaa
  • 4dl sokeria
  • 5dl vehnäjauhoja
  • 3tl leivinjauhetta
  • 1dl tummaa kaakaojauhetta
  • 150f sulatettua voita tai margariinia
  • 2dl vettä
Kuorrute:
  • 5dl tomusokeria
  • n. 0,5dl vahvaa kahvia
  • 50g sulatettua voita
Laita uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää muna-sokeri vaahtoon.
Lisää sulatetun rasvan joukkoon vesi, ja kaada seos taikinan joukkoon.
Laita uunipellille leivinpaperin päälle, paista n. 20 min.
Anna pohjan jäähtyä rauhassa ja valmista sillä aikaa kuorrute.
Tomusokerin joukkoon lisäillään kahvia vähän kerrallaan kunnes seos on tasainen, lopuksi lisää sulatettu voi.
Kaada kuorrute hyvin jäähtyneen pohjan päälle, koristele.

Lime-valkosuklaa kakku




Veljen avovaimo juhli syntymäpäiviään ja toivomuksesta valmistin lime-valkosuklaa juustokakun, jonka sisällä on kokonaisia vadelmia.
Pääsin kokeilemaan Valion uutta maustettua rahkaa ja siihen kuuluvaa ohjetta jota hieman muuntelin mieleisekseni. Ohje on tässä 12 hengelle, mutta kuvan kakku on tehty n. 30 hengelle
Tässä on oma versioni reseptistä

12 hengelle

pohja
  • 200g Domino keksejä
  • 50g sulatettua voita
Täyte
  • 4 liivatelehteä
  • 2dl Flora vispiä
  • 2prk lime-valkosuklaa rahkaa
  • 2rkl sokeria
  • 1 limen kuoret
  • 1-2 rkl lime mehua
  • n. 100g vadelmia
Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan pohjan kokoinen pala (vuoan koko tälle kakulle 22-24cm) .
Sekoita murustetut keksit ja voisula keskenään ja painele kevyesti vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
Liota liivatteet kylmässä vedessä.
Vatkaa kerma ja lisää joukkoon sokeri, maustettu rahka, limen kuoret.
Viimeisenä lisää lime mehuun sulatetut liivatelehdet ohuena nauhana kerma-rahka seokseen.
Levitä puolet täytteestä pohjan päälle ja lisää jäiset vadelmat sinne tänne lopuksi laita loppu täyte ja tasoita pinta mahdollisimman sileäksi.
Anna hyytyä mielummin seuraavaan päivään.

Lime kiille:
  • 3 liivatelehteä
  • 3dl lime mehua (0,5dl lime mehua ja 0,5dl sokeria, loput vettä)
  • Vihreää elintarvikeväriä
Liota liivatteet kylmässä vedessä. Valmista lime mehu, sekoittamalla sokeri, elintarvikeväri ja vesi sopivan makuiseksi ja väriseksi.
Ota mehusta noin 0,5dl kattilaan ja kiehauta ja lisää siihen liivatteet.
Sekoita ohuena nauhana muun mehun joukkoon. Anna jäähtyä jonka jälkeen lusikan avulla laita kakun päälle.
Anna hyytyä, jonka jälkeen voit koristella mieluisaksi.
Kuvan kakussa on marsipaani narsisseja ja suklaasta tehtyjä pajunoksia näin pääsiäisen kunniaksi.
Pahoittelen, että kuvat eivät ole huippuluokkaa.
Punaiset pisteet kakussa ovat vadelmista lähtenyttä väriä, elikkä ensi kerralla vadelmat viellä syvemmälle jotta eivät päästä väriä.

TexMex-voileipäkakku



Tässä ohje herkulliselle voileipäkakulle, ohje on alkujaan Pirkasta.
  • 36 viipaletta täysjyvä paahtoleipää
Broileri täyte:
  • 450g maustamattomia broilerin suikaleita
  • öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1tlk salsa mexicana kastiketta
  • 1tlk juustodippiä
Guacamole täyte:
  • 1tlk guacamolea
  • punainen paprika pieninä kuutioina
Kostutus:
  • vettä ja sitruunanmehua
Ruskista broilerin suikaleet pannulla, tilkassa öljyä, mausta suolalla ja mustapippurilla.
Anna suikaleiden jäähtyä, jonka jälkeen pienennä suikaleita veitsellä tai saksilla.
Lisää broilerin joukkoon loput täytteen ainekset ja sekoita.
Valmista guacamole täyte sekoittamalla aineet keskenään (guacamole ja kuutioitu paprika)
Leikkaa leivistä reunat pois. Kostuta veden ja sitruunamehun seoksella ja täytä. Anna vetäytyä seuraavaan päivään saakka leivinpaperiin ja folioon käärittynä.

Kuorrutukseen tarvitset,
  • Ranskankermaa 150g
  • guacamole dippiä 0,5 tlk
Koristele maissilastuilla, kurkulla, salaatilla, tomaatilla, paprikalla, oliiveilla ja punasipulilla.
Kurkku koristeet kakussa on kukka muotilla tehtyjä.


Kuvan kakku on tehty yllä olevalla ohjeella, mutta 1,5 kertaisena.